Tips & Tricks

Wil je zelf aan de slag met het verbeteren van jouw Keet, dan kun je hier over de zeven thema's allerlei tips & tricks vinden. Keetkeur thema's:

 Activiteiten, zet je beste beentje voor en laat de buurt en je ouders zien dat jullie ook iets terug willen doen voor de omgeving.
Alcoholbeleid, wil je weten hoe de wettelijke regelgeving in elkaar zit? Mail ons dan voor onze IVA (instructie verantwoord alcoholgebruik) cursus of volg de online IVA training.
Betrokkenheid ouders, het is belangrijk dat je ouders weten wat er in de keet gebeurt, zeker als je minderjarig bent. En... organiseer eens een avond voor alle ouders van de keetbezoekers. Zij zijn vaak erg benieuwd waar hun kinderen uithangen :).
Brandveiligheid, is jouw keet eigenlijk brandveilig? Heb je hem wel eens laten testen door de
brandweer? Heb je een brandblusser & rookmelder?
Noodnummers en EHBO, als er iets gebeurd is het handig om noodnummers bij de hand te hebben, een EHBO trommel in de buurt & als je je helemaal goed wil voorbereiden, doe dan onze EHBO by Night workshop.
Huisregels, als eigenaar van een keet ben je verantwoordelijk voor wat er gebeurt in jouw keet of op het erf waar je keet staat. Het is belangrijk dat je als (mede)eigenaar weet wat de wettelijke regels zijn, zodat je dit in je huisregels mee kan nemen. 
Uitstraling keet, wat voor beeld hebben de buren, het dorp, andere keten van jullie? Is dit positief? Bedenk eens met elkaar hoe jullie imago is en hoe je dit kunt verbeteren. Het is handig als je de keet wilt behouden dat de keet geen overlast geeft.

Keetkeur Workshop

UtHok_6971

Workshop 
Door middel van een workshop willen wij jullie, de keethouder en zijn bezoekers, ondersteunen om een veilige keet op te zetten of te behouden. In de workshaop ga je actief aan de slag met leuke concrete opdrachten. Daarbij leer je meteen te voldoen aan een aantal landelijk geldende regels en daarnaast geven we advies over hoe jij je keet nog beter en leuker kunt maken en vertellen we over mogelijkheden voor het organiseren van activiteiten en hoe je aan financiering kunt komen.

Naast deze workshop, bieden we ook een leuke interactieve workshop aan om met jullie een activiteit te organiseren waardoor je de wedstrijd "Beste keet van Nederland 2015" kan winnen. Ook deze workshop kun je kosteloos aanvragen!

Workshop volgen? 
Wil jij met jouw keet een workshop volgen? Mail dan naar info@plattelandsjongeren.nl en maak een afspraak met een keetadviseur langs mag komen in jullie keet. De keetadviseurs zijn net als jullie jong en hebben vaak een eigen keet (gehad). Door Plattelandsjongeren.nl zijn zij opgeleid tot adviseur.